Waarmee kunnen we je helpen?

710
notaris
⏰ Leestijd: 2 minuten

Als notaris helpen we je om tot rechtsgeldige en bindende afspraken te komen. Dat kan over privézaken gaan, zoals de koop of verkoop van je huis of het opstellen van je testament. Maar we ondersteunen je ook als je ondernemer bent, bijvoorbeeld bij de keuze van de rechtsvorm van je bedrijf en bij kwesties rond bedrijfsopvolging. Vervolgens leggen we deze zaken vast in een notariële akte: een bindende, rechtsgeldige afspraak op papier.

Niet verplicht, wél handig

Soms is het verplicht om zaken te regelen via de notaris. Bijvoorbeeld als je een huis gaat kopen of verkopen, of als je een testament wilt opstellen. In andere gevallen is dat niet verplicht, zoals bij het vastleggen van afspraken over schenkingen of levenstestament, het splitsen van een gebouw in meerdere woningen of het oprichten van je bedrijf. Toch is advies van de notaris dan handig. Wat je vastlegt in een notariële akte worden rechtsgeldige en bindende afspraken. Dat geeft een aangename zekerheid. Ook kan er mogelijk een belastingvoordeel ontstaan door zaken vast te leggen in een notariële akte, bijvoorbeeld bij een samenlevingsovereenkomst en een testament. En dat is altijd meegenomen

De voordelen op een rij

  • Het mooie aan ons vak is dat we geheel onafhankelijk en onpartijdig werken. We behartigen de belangen van alle betrokkenen.
  • Alles wat je aan ons vertelt is geheim. Wij delen niets met anderen, ook niet met jouw (zaken)partner. (Belastingdienst, politie en justitie moeten we op hun verzoek wel inzicht geven in het betalingsverkeer)
  • Ben je ondernemer? Als notaris kennen we de zakelijke ins-and-outs én we kijken naar je privésituatie. Een handige combinatie, want die twee staan immers niet los van elkaar.
  • Een notariële akte geldt als bewijs in de rechtszaal; je hebt deze altijd bij de hand, want wij (en onze opvolgers) bewaren deze eeuwig voor je.

Heb je vragen over onze diensten? Stel ze gerust.