Bedrijfsuitje naar Gent!

1599
⏰ Leestijd: < 1 minuut

Op vrijdag 17 april jl. zijn onze kantoren in Katwijk en Rijnsburg gesloten geweest omdat wij met ons gehele team een bezoek hebben gebracht aan de hoofdstad van de Belgische provincie Oost-Vlaanderen oftewel Gent.

Wat leuke weetjes over Gent

Wist u dat Gent de op één na grootste gemeente van België is, na Antwerpen? De stad is tevens de hoofdplaats van het kieskanton Gent en telt vijf gerechtelijke kantons.

Gent ontstond uit Keltische woonkernen in het gebied van de samenvloeiing van de Leie en de Schelde. In de middeleeuwen groeide Gent onder impuls van een bloeiende wolnijverheid uit tot één van de grootste steden van Europa. Ook de vlas- en linnennijverheid en het stapelrecht op graan dat Gent verwierf droegen aanzienlijk bij tot haar welvaart.

Na een korte calvinistische periode kende de stad een zeker verval dat pas keerde tegen het einde van de 18e eeuw, toen de katoennijverheid Gent tot één van de eerste industriesteden van het Europese vasteland maakte.

Gent wordt ook wel de Fiere Stede of de Arteveldestad genoemd. Door zijn ligging in een uitgestrekt gebied van bloemen- en plantenkwekerijen wordt Gent ook de Bloemenstad genoemd. De inwoners van Gent heten Gentenaars en dragen de bijnaam Stroppen. In Gent spreekt men het Gents, een dialect dat behoorlijk sterk van de andere Oost-Vlaamse dialecten afwijkt.