Voorkom financieel misbruik van ouderen

1195
ouderen
⏰ Leestijd: < 1 minuut

Themabijeenkomst: voorkomen van financieel misbruik van ouderen

Financiële uitbuiting van ouderen komt bijna dagelijks in het nieuws. We hebben het dan bijvoorbeeld over diefstal van geld of goederen van ouderen door kinderen, kleinkinderen of andere personen in hun directe omgeving. Dit is een ernstige vorm van ouderenmishandeling gepleegd in huiselijke kring.

Opletten

Op donderdag 14 juni organiseren de Lokale Alliantie Katwijk en het Welzijnskwartier een themabijeenkomst over financiële uitbuiting van ouderen. De bijeenkomst geeft een beeld van de verschillende vormen en valkuilen van financieel misbruik bij ouderen. Waar kunt u zelf op letten, voor uzelf en voor anderen? Wat zijn de signalen van financieel misbruik en hoe kunt u de cirkel doorbreken? Tijdens de bijeenkomst zullen de aanwezige lokale experts antwoord geven op uw vragen.

Programma

De bijeenkomst start om 10:00 uur met een inloop met koffie. Vanaf 10:30 uur vindt een korte presentatie plaats met aansluitend het ludieke ThuisPluis kwartetspel. Vanaf 12:00 uur wordt de deelnemers een warme lunch aangeboden (max. 50 deelnemers). De themabijeenkomst vindt plaats in het Dorpshuis, Kerkweg 3 in Valkenburg. Er zijn geen kosten verbonden aan de aanmelding voor de bijeenkomst.