Ondernemer met pensioen? Kom in actie!

1405
Ondernemer met pensioen
⏰ Leestijd: 2 minuten

Er is een nieuwe wet waardoor ondernemers die pensioen opbouwen in hun bv vóór 1 juli a.s. in actie moeten komen. Er moet ook een keuze worden gemaakt over hoe nou verder met het pensioen omdat fiscaal gezien er binnenkort geen pensioen meer mag worden opgebouwd in de eigen bv. De regels zijn best ingewikkeld en er zijn deadlines die u niet mag missen. Daarom bieden wij de ‘Begeleiding Pensioenkeuze’ aan. Hier leest u wat dat inhoudt.

Opbouw pensioen in de bv aanpassen

Als u pensioen opbouwt in uw bv dan liggen er afspraken daarover vast in een ‘pensioenbrief’ of ‘pensioenovereenkomst’. Dit document moet vóór 1 juli a.s. worden aangepast. Vervolgens moet u een keuze maken over het pensioen dat u in de bv heeft opgebouwd. Er zijn drie keuzes: bevriezen, omzetten en afkopen. Als u kiest voor omzetten en afkopen, moet u dit op tijd met een formulier melden aan de Belastingdienst. In sommige gevallen moet een (ex-)partner het formulier van de Belastingdienst ook ondertekenen. Er kunnen ook gevolgen zijn voor uw huwelijkse voorwaarden of testament.

Specialist mr. Antal De Witte bij Verhees Notarissen

Omdat we ons kunnen voorstellen dat u ook nog andere business aan uw hoofd heeft, hebben wij de ‘Begeleiding Pensioenkeuze’ ontwikkeld. Onze specialist mr. Antal De Witte is dieper in de materie gedoken en biedt de ‘Begeleiding Pensioenkeuze’ aan. Hij helpt ondernemers stap-voor-stap het hele keuzetraject te doorlopen en zorgt ervoor dat u als ondernemer daardoor geen deadlines mist. En voor het rekenwerk schakelt hij uw fiscaal adviseur/pensioenspecialist of accountant in. Hij heeft ook een stappenplan voor u gemaakt zodat u deze stappen eenvoudig kunt volgen.

Interesse in de ‘Begeleiding Pensioenkeuze’? Neem contact op met mr. Antal De Witte en hij verzorgt graag het traject voor u.

Contactgegevens:

mr. Antal DeWitte

mr. Antal De Witte
Notaris

E-mailadres: a.dewitte@verheesnotarissen.nl
Telefoonnummer: 071 – 409 71 81