Nog een bv: doe er uw voordeel mee

1310
⏰ Leestijd: 2 minuten

U heeft een bv en dat bevalt prima. Maar wist u dat het mogelijk interessant is om meerdere bv’s op te richten? Een holding kan u bijvoorbeeld (belasting)voordelen opleveren. En met het oog op de toekomst is ook het hebben van een werkmaatschappij interessant. Doe er uw voordeel mee.

Met een holding spreidt u de risico’s die uw bv draagt. Met de werkmaatschappij gaat u verplichtingen aan, maar in geval van een mogelijk faillissement is het vermogen in de holding in principe nog veilig. Zo is uw vermogen beter beschermd in slechte tijden en loopt uw bv minder risico. Het totale vermogen behoort tenslotte niet volledig toe tot één bv. Ook levert de holding belastingvoordelen op. De zogenaamde ‘deelnemingsvrijstelling’ is hiervan een voorbeeld. Die maakt het mogelijk om het betalen van uw belastingen uit te stellen.

Gespreide risico’s en belastingvoordelen dus. Maar ook maakt een holding het gemakkelijker om samen te werken of uw bedrijf (op den duur) over te dragen. In de werkmaatschappij zitten namelijk alleen de bezittingen en verplichtingen die noodzakelijk zijn voor uw bedrijf. In de holding bevinden zich de eventuele extra reserves en persoonlijke verplichtingen. Denk aan een hypotheek van de bv of pensioenverplichting. Die zaken kunt u beter gescheiden houden in een aparte bv wanneer u samenwerkt of de bv wilt verkopen. Met meerdere bv’s bent u dus goed voorbereid op de toekomst, voorkomt u onnodige overhaaste handelingen (die mogelijk extra tijd en geld kosten) en haalt u het beste uit uw bedrijf.

Wilt u hierover wat dieper met mij over in gesprek? Maak dan een afspraak. Ik vertel u graag alles over de mogelijkheden en voor- en nadelen.

mr. Suzanne de Vries kandidaat-notaris

mr. Suzanne de Vries
Kandidaat-Notaris
s.devries@verheesnotarissen.nl
071-4060556