Lekker op vakantie? Maak het een inbreker niet gemakkelijk. 7 tips!

1409
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
⏰ Leestijd: 2 minuten

 

De zomer is een heerlijke periode om er lekker op uit te gaan. Dat vinden inbrekers ook. De laatste jaren neemt het aantal inbraken in de zomerperiode steeds meer toe. Niet meer in de wintermaanden als het buiten donker is, maar op klaarlichte dag terwijl u lekker op uw vakantiebestemming bent.

Social media

U kunt een inbraak niet altijd voorkomen. Maar u kunt het de inbreker het wel moeilijker maken om uw huis binnen te komen. Allereerst is het natuurlijk logisch dat u niet op social media, zoals Facebook of Twitter vertelt dat u op vakantie gaat. Spreek ook niet uw voicemail in dat u er niet bent vanwege vakantie.

7 Anti-inbraaktips

Wist u dat er elke zes minuten een inbreker zijn slag slaat? Veel van deze woninginbraken (ongeveer 80%) zijn het werk van gelegenheidsinbrekers. Moeten deze inbrekers dus veel moeite doen dan haken ze af. Daarom 7 tips:

  1. Vertel uw buren dat u op vakantie gaat. Vraag hen om een oogje in het zeil te houden. Om het huis bewoond te laten lijken kunt u vragen of uw buren de post willen weghalen of soms hun auto op uw oprit willen parkeren.
  2. Haal waardevolle spullen uit het zicht. Berg ze op in een kluis en registreer ze vooraf via het kostbaarhedenregistratieformulier op www.politie.nl.
  3. Laat een kaartje achter in huis met daarop het telefoonnummer van een contactpersoon die de politie kan bellen als dat nodig is.
  4. Zet uw fiets of uw scooter op slot en zet ze binnen.
  5. Zorg ervoor dat u een (online) back-up heeft van uw foto’s en belangrijke documenten.
  6. Hoewel het misschien een veilig idee geeft dat niemand naar binnen kan kijken wanneer de gordijnen gesloten zijn, doet u er goed aan om die tijdens uw vakantie open te laten. Hoe beter uw huis zichtbaar is, hoe minder aantrekkelijk het is voor inbrekers om uw huis binnen te gaan. De kans is dan groter dat ze gezien worden.
  7. Loop voordat u op vakantie gaat nog eenmaal een rondje door het huis om te controleren of alles goed op slot zit en apparaten uitstaan.

Bekijk uw huis eens door het oog van de inbreker. Wellicht komt u met deze eenvoudige tips al een heel eind. Wij wensen u een hele fijne en veilige vakantie toe!