Een eigen bedrijf: is dit jouw testamentmoment?

825
Eigen bedrijf
⏰ Leestijd: < 1 minuut

Je hebt een eigen bedrijf en het gaat helemaal naar je zin. De omzet is goed, je haalt voldoening uit je werk en je hebt genoeg tijd voor je gezin en vrienden. Natuurlijk kan je je eens zorgen maken. Wat als er iets met je gebeurt, hoe moet het dan verder met je bedrijf?

Aandelen

Aandelen in je eigen zaak kun je in je testament als legaat aan iemand toewijzen. Dit deel van het testament beschrijft welke spullen of geldbedragen je bepaalde personen nalaat.

Opvolger in het testament?

Ook al gaat alles nu goed, je hebt onverwachte gebeurtenissen nou eenmaal niet in de hand. Het kan daarom verstandig zijn om alvast na te denken over een opvolger voor de zaak. Op deze manier kan je ervoor zorgen dat je nabestaanden niet hoeven na te denken over alle zaken die komen kijken bij je onderneming. Zij hebben dan al genoeg aan hun hoofd.

Een opvolger opnemen in een testament is niet ideaal. Dat kan voor problemen zorgen tussen de erfgenamen. Het is daarom verstandig om tijdens je leven al na te denken over de opvolging en die wensen vast te leggen in overeenkomsten die daarvoor geschikt zijn.

Dit kan bijvoorbeeld door een executeur aan te wijzen die thuis is in de branche van jouw onderneming. Zo zorg je ervoor dat de zaken goed geregeld worden.

Ben je benieuwd of dit een goed moment is om over jouw testament na te denken? Doe dan hier de check.