Echtscheiding: een pijnlijke zaak

1561
Echtscheiding
⏰ Leestijd: 2 minuten

Als notaris krijg ik ook wel eens te maken met de minder leuke kanten van het leven. Echtscheidingen bijvoorbeeld. Vooral in situaties waarin emoties de boventoon voeren, is het belangrijk dat zaken snel, rechtvaardig en duidelijk afgehandeld worden. Zo niet, dan kunnen er in de toekomst heftige conflicten ontstaan waar bijvoorbeeld de kinderen of familieleden de dupe van worden.

Alle documenten bij de hand

Het lijkt een logische stap om na het besluit om te gaan scheiden allebei een advocaat in de arm te nemen. Maar in het geval van een samenlevingscontract of andere notariële zaken is het inschakelen van een notaris een stuk handiger. Wij hebben alle documenten al bij de hand, omdat we meestal alles zelf hebben vastgelegd. Dat scheelt heel wat zoekwerk en tijd. Een externe advocaat moet zich immers ook nog eens inlezen en introduceren. Omdat ik zelf niet bevoegd ben om het juridische deel af te handelen van een echtscheiding, schakel ik vaak een advocaat uit mijn netwerk in. Op deze manier zorg ik dat alle informatie onder één dak blijft en dat alles voor mijn klanten overzichtelijk is.

In goede handen

Het grootste gedeelte van het papierwerk en de vragen kan ik zelf voor mijn klanten regelen. Denk bijvoorbeeld aan het opstellen van een ouderschapsplan, de wijziging van de testamenten, een akte van verdeling (van het huis en bijvoorbeeld de aandelen) en de papieren rondom de hypotheek.

Het belangrijkste vind ik dat de hele procedure in goede handen is, zodat mijn klanten zich kunnen focussen op het verwerken van de emotionele pijn en de enorme verandering in hun leven.

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Anne Heijnen Kandidaat Notaris

Anne Heijnen
Kandidaat-notaris