Drie redenen waarom het goed is om twee of meer bv’s tegelijk op te richten

4106
Meer bv's oprichten
⏰ Leestijd: 2 minuten

Voor veel ondernemers kan het oprichten van meerdere bv’s, een holding én een werkmaatschappij, erg interessant zijn. Wij geven u drie redenen.

1. Betere bescherming bij faillissement

Van uw bv’s gaat alleen de werkmaatschappij verplichtingen aan. Bij een faillissement van deze werkmaatschappij is het vermogen dat in de holding zit in principe nog veilig. Zonder zo’n holding behoren alle vermogensbestanddelen tot één bv en is het hele vermogen daarvan risicodragend.

2. Flinke belastingvoordelen

Als u behalve een werkmaatschappij, een holding heeft, heeft u recht op belastingvoordelen. Neem bijvoorbeeld de ‘deelnemingsvrijstelling’. Daarmee kunt u het betalen van uw belastingen uitstellen.

3. Samenwerken of overdragen is makkelijker

Ook belangrijk. Als u een holding heeft, kunt u uw bedrijf makkelijker overdragen of met anderen samenwerken. In uw werkmaatschappij zitten namelijk alleen de bezittingen en verplichtingen die noodzakelijk zijn voor uw bedrijf. In uw holding bevinden zich de eventuele extra reserves en persoonlijke verplichtingen. Denk aan een hypotheek van de bv of een pensioenverplichting. Die laatste zaken kunt u beter niet in de bv hebben waarin u samenwerkt of die u wilt verkopen.

Wilt u bij verkoop of als u gaat samenwerken, alsnog gaan schuiven met de inhoud van uw bv’s, dan moet u dat op het laatste moment regelen. Dat geeft stress en het kost tijd. Daarnaast kan het ingewikkeld zijn en kosten en belastingnadelen met zich meebrengen. Allemaal nadelen die u had kunnen voorkomen met een holding.

Wij bouwen graag samen met u de ideale bv structuur

Wij helpen u graag om een goede bv structuur op te zetten. Met statuten die passen bij uw toekomstplannen. Welke structuur het beste bij uw bedrijf past hangt af van uw plannen, maar ook van uw bedrijf en de bijbehorende bezittingen en verplichtingen. Als u een bv heeft, kunt u er ook later voor kiezen om een werkmaatschappij en een holding op te richten. Dat is wel iets ingewikkelder en duurder. Hoe eerder u dit goed regelt, hoe kleiner de kans op onnodige risico’s, belastingnadelen én kosten. Maak hiervoor een afspraak.

Bron: Netwerk Notarissen