Altijd al gedroomd van een huis in Frankrijk?

1344
⏰ Leestijd: < 1 minuut

De dagen worden alweer wat langer en misschien bent u al bezig met de voorbereidingen voor de aankomende zomervakantie. Voor veel mensen is Frankrijk bij uitstek geschikt als vakantieland. Het land heeft vele schoonheden, diverse landschappen en prachtige steden. Van de Middellandse Zee tot Normandië en van Bretagne tot aan de Alpen en de Provence. Iedere regio heeft zijn eigen gastronomie en wijn.

Maar stel dat u tijdens uw bezoek aan Frankrijk uw droomhuis heeft gevonden en u denkt eraan om er te gaan wonen? Hoe wordt u eigenaar en wat komt er juridisch allemaal bij kijken? U krijgt namelijk te maken met allerlei zaken die in Nederland toch net even anders geregeld zijn.

Eén van de gebieden waarop wij bijzondere expertise hebben ontwikkeld is de Nederlander met bezit in Frankrijk. Hoe gaat de aankoop van een huis in Frankrijk in zijn werk? Welke juridische en praktische valkuilen kunt u tegenkomen? Wat zijn de gevolgen van uw echtscheiding of overlijden voor uw bezit in Frankrijk? Deze vragen verlangen gedegen kennis van het Nederlandse en het Franse recht.

Speciaal voor geïnteresseerden hebben wij een website ontwikkeld waar al veel zaken worden toegelicht en vragen worden beantwoord. Wilt u hierover meer weten? Bekijk deze link voor meer informatie.

Maar natuurlijk kunt u ook contact opnemen voor een persoonlijk gesprek. Als alles goed geregeld is, kunt u ook echt ontspannen wonen in Frankrijk.