Alles goed geregeld?

766
testament
⏰ Leestijd: < 1 minuut

Heb jij een testament? Het kan dat je daar nog lang niet over na hebt gedacht. Of misschien heb je juist alles heel goed geregeld. Denk je. Helaas komt het in de praktijk toch voor dat zelfs mensen die alles goed geregeld denken te hebben, iets over het hoofd hebben gezien. Laat je daarom goed adviseren en zorg dat je testament altijd up-tot-date is. Een testament is namelijk niet voor de eeuwigheid geschreven.

Levensgebeurtenissen en wetswijzigingen

Als er iets in je persoonlijke situatie verandert zoals een echtscheiding, huwelijk, aankoop van een huis of de komst van een kind of kleinkind, heeft dit allemaal gevolgen voor je testament. Daarom is het belangrijk om na een grote levensgebeurtenis je testament goed te evalueren. Daarnaast kan het ook voor komen dat er een wijziging wordt aangebracht in het erfrecht. Dit gebeurde bijvoorbeeld in 2003 en 2010. Ook dan is het noodzakelijk om samen met de notaris het testament weer door te nemen.

Tussentijdse aanpassing: wanneer is het écht nodig?

De praktijk wijst uit dat het noodzakelijk is om het testament te evalueren als één van de erfgenamen of je echtgenoot overlijdt. Verandert je vermogen ingrijpend of hoor je in het nieuws dat er een belangrijke wetswijziging op handen is? Ook dan is het zaak om een afspraak bij de notaris te maken. Als hiervan geen sprake is, is het verstandig om om de vijf jaar eens te kijken of je testament nog voldoet aan je situatie en wensen.

Meer weten? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op!